Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Σιγά μη μειωθεί ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ στα καύσιμα!

Ξέρετε γιατί δεν γίνεται να μειώσει τον ΦΠΑ και τον φόρο στα καύσιμα η κυβέρνηση; Διότι η κυβέρνηση, όπως και κάθε κυβέρνηση της χώρας, από το 2010 και μετά πρέπει να ακολουθεί τους όρους των δανειακών συμβάσεων και της μόνιμης επιτροπείας από τους δανειστές. Όταν λοιπόν υπέγραψαν ότι το 12% των συνολικών φορολογικών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού σε ετήσια βάση θα έρχονται από την φορολογία των καυσίμων, δεν γίνεται να το αθετήσουν. Ακριβώς όπως υπέγραψαν ότι συγκεκριμένα δις θα εισπράττει το κράτος από τον ΕΝΦΙΑ κοκ. 

Για να γίνει μείωση στους φόρους θα πρέπει να προστεθεί αυτή η διαφορά σε άλλους φόρους έμμεσους ή άμεσους διότι οι Επίτροποι αυτό που θέλουν είναι να πιάνονται οι στόχοι εσόδων για την πληρωμή των τόκων των δανείων αλλά και του κεφαλαίου του χρέους αλλά συνάμα να μπορούν να γίνεται "ανάπτυξη" σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Είτε πρόκειται για εθνικά, είτε πρόκειται για εταιρικά με έδρα όμως τα κράτη δανειστές, όπως η πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom ή των δημοσίων αεροδρομίων της χώρας στην Fraport. 

Όποιος, λοιπόν, σας είπε ότι τα μνημόνια τελειώσαν, είναι απλά ένας αγύρτης και δημαγωγός. Και πόλεμο με την Τουρκία να έχουμε αύριο το πρωί, όσα υπογράφηκαν σε δανειακές συμβάσεις, δεν σβήνονται ακόμα και με 9 εκατομμύρια νεκρούς Έλληνες.

(Απαλλοτριωμένο από το fb της Κατερίνας Γκαράνη)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!