Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Ανακάλυψη γιάφκας και συλλήψεις παρακρατικών οπαδών του Μαδούρο. Πως εμπλέκεται ο ΣυΡιζΑ

Ρεπορτάζ: Άργος Μανούλης.

Τρεις συλλήψεις παρακρατικών και τον εντοπισμό και την κατάσχεση βαρύ οπλισμού, ανακοίνωσε η δημοτική αστυνομία του Καράκας στη Βενεζουέλα, στην πρώτη επίσημη ενημέρωση για τη γιάφκα που βρέθηκε χθες στο κέντρο της πόλης. Όπως αναφέρει η δημοτική αστυνομία του αντιπολιτευόμενου στον Μαδούρο, δημάρχου του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, η επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης προετοιμασίας. Ο χώρος, αναφέρει η αστυνομία, είχε ενοικιαστεί  ήδη από το 2015 από οπαδούς του κυβερνητικού κόμματος Partido Socialista Unido de Venezuela-PSUV, με χρηματοδότηση από υψηλόβαθμα στελέχη τόσο της κυβέρνησης Μαδούρο και του κόμματος PSUV, από παγκοσμίου φήμης πρώην κορυφαίο ποδοσφαιριστή γνωστό για την αγάπη του για τον Τσε, τον Τσάβες, τον Φιντέλ Κάστρο και...την κοκαΐνη (!) όσο και του εδώ κυβερνητικού κόμματος του ΣυΡιζΑ!


Στη γιάφκα βρέθηκαν ΣΥΝ τοις άλλοις, σημαία της νεολαίας του ΣυΡιζΑ, Ένωσης Αριστερών Νέων, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δραχμές, όπως επίσης αφίσες και κονκάρδες όπου εικονίζονται ο  Αλέξης Τσίπρας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη!

Ακόμη, βρέθηκαν, τόσο στη γιάφκα, όσο και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες οπαδοί του Μαδούρο:

18 πολεμικά τυφέκια διαφόρων τύπων (Kalashnikov, αυτόματο M16, αυτόματο Η&Κ, υποπολυβόλο PPS, εμπροσθογεμές κ.α)
8 πιστόλια και περίστροφο,
8 κιλά  αμμωνιοδυναμίτιδα,
2 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,


24 χειροβομβίδες (επιθετικού και αμυντικού τύπου)
207 γεμιστήρες (87 πυροβόλων όπλων και 120 πολεμικών τυφεκίων),
18.397 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων (πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων) και διαμετρημάτων,
2.308 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
2 ξίφη με μήκος λάμας 0,70 και 0,50 m αντίστοιχα,
34 κάνες όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
97 εξαρτήματα-τμήματα όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
4 πυροδοτικοί μηχανισμοί εκρηκτικής ύλης,
9 κοινοί πυροκροτητές,
11 σιγαστήρες όπλων,
6 διόπτρες πολεμικών τυφεκίων,
4 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα,
2 λίθινα ειδώλια κυκλαδικού τύπου,
1 χάλκινο ειδώλιο ανδρός άγνωστης περιόδου,
1 χάλκινο στεφάνι άγνωστης περιόδου,

Πλήθος ειδών καθαρισμού πυροβόλων όπλων, ανταλλακτικά μέρη πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, δύο πλακίδια λαβής όπλου, μία θήκη  μεταφοράς όπλου,  αρκετές θήκες γεμιστήρων, πλήθος κλειδιών και μία κουκούλα τύπου full face.

Οι συλληφθέντες που στις δηλώσεις τους ανέφεραν ότι είχαν σκοπό με τον οπλισμό αυτό "να υπερασπίσουν το μπολιβαριανό καθεστώς από τους πραξικοπηματίες και τους τρομοκράτες", με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του Καράκας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Δημοτικής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Καράκας, για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των εμπλεκομένων.

Καλύτερη στήριξη στον ΣυΡιζΑ, δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν όλοι εκείνοι που τον παρουσιάζουν ντούρο ακροαριστερό και αντίπαλο δέος των πασοκονουδού ποταμιών του λεβέντη, χωρίς να είναι στο ελάχιστο κάτι από αυτά...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: